Ieder jaar in oktober is het zover. De boten die in havens liggen in het stroomgebied van de rivier moeten uit het water. Hoog- en eventueel laag water maakt dit noodzakelijk.

In de Kraaijenbergse Plassen is dat niet nodig. Omdat onze haven in plas 1 achter een keersluis ligt - die bij hoog en extreem laag water dicht gaat - kunnen de boten in dit plassengebied ook 's winters veilig blijven liggen. De keersluis in Katwijk zorgt ervoor dat het water op de Kraaijenbergse Plassen geen grote verschillen geeft.

Wij bieden dan ook eigenaren van boten de mogelijkheid om in de winter als winterligger hun boot bij ons in de haven af te meren. U ligt aan goede drijvende steigers die met de waterstand meebewegen.

Een ander voordeel is dat bij vorst er ijsvorming in de haven kan ontstaan. Door onze golfbreker blijft het rustig in de haven en is de kans klein dat er schotsen in de haven ontstaan door schepen die het ijs kunnen breken. Ook de grote zandschepen komen niet meer in de buurt van onze haven.

Al met al een geruststellende gedachte dat uw boot in de winter op een goede plek ligt. Het terrein is afgesloten door een hekwerk en u krijgt de code van de looppoort zodat u te allen tijde bij uw boot kunt.

Voorzieningen en prijzen:

Winterligplaats in de haven (1-11 tot 1-4): 200.00 euro

Stroomvoorziening (indien gewenst): 25.00 euro

 

Havenmeester: 06-205 80 859

Aanmelden kan per mail naar ligplaatsbeheerder@wsvcuijk.nl of secretaris@wsvcuijk.nl